Image Image Image Image Image

Projecten De Kemp


Projecten


Naast de Meeting Room en Bed & Breakfast organiseert De Kemp graag projecten met kunstenaars. Directe aanleiding voor projecten kunnen bijvoorbeeld het landschap in de omgeving zijn of historische tradities. Op de volgende webpagina’s treft u de resultaten aan van dit soort projecten.

In 2015 werden de eerste projecten opgestart. Met fotograaf Otto Snoek uit Rotterdam. Snoek werd gevraagd om werk te maken tijdens twee historische evenementen in Boxmeer: De Metworst (sinds 1740) en de Boxmeerse Vaart (sinds de 15e eeuw). Beide evenementen zijn erkend als nationaal Immaterieel Cultureel Erfgoed. Snoek zal deze evenementen gedurende twee jaar bezoeken. De (tussentijdse) resultaten kunt u hier bekijken.

 

De Metworst

‘Wij handhaven het recht onzer vaderen’. 275 jaar strijd tussen Boxmeerse jonggezellen.

 

De Boxmeerse Vaart

In lang vervlogen tijden, namelijk in het begin van de 15e eeuw, ontstond de Boxmeerse Vaart. Het is een bloedprocessie die inmiddels van grote sociaal-culturele betekenis is. Vanwege dit trationeel gebeuren ontving Boxmeer jaren lang een indrukwekkende stoet van tienduizenden mensen van heinde en verre.

 

Poëzie

Op uitnodiging van De Kemp verbleven de dichters Saskia Stehouwer en Tsead Bruinja enkele dagen in de B&B om werk te maken.